Despre proiect

Proiectul „Poveşti de Fabrică” a pornit de la realitatea că Turda, fost important centru muncitoresc al României, deține un patrimoniu industrial, material și imaterial, foarte bogat, dar care este puțin cunoscut de generațiile tinere. De aceea, proiectul urmărește sondarea memoriei colective şi individuale pentru a descoperi viaţa cotidiană reflectată în percepţiile şi amintirile foştilor angajaţi ai fabricilor turdene din perioada 1970-2000 și realizarea unor produse culturale care să faciliteze tinerilor turdeni cunoașterea trecutului imediat al orașului lor.
Printre activitățile pe care le vom derula, se numără întâlniri cu foști angajați ai fabricilor turdene, un tur ghidat în zona fostelor fabrici, o expoziție de fotografie, o piesă de teatru care va dramatiza poveștile de fabrică, un concurs de istorie orală, realizarea unei culegeri tipărite care va cuprinde poveștile cele mai interesante.

„Povești de Fabrică” este un proiect derulat de Fundația Rațiu pentru Democrație în parteneriat cu VVSM Media și este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Perioada de implementare este 5 iunie-14 noiembrie 2017.

Comentarii