Fabrica Turdeana

|Anul înființării: 1948
Atelier de tinichigerie şi confecţionare de cuţite, unde lucrau 12 muncitori. În anul 1949 atelierul se transformă în “Cooperativa de producţie meşteşugărească Turdeana”. În 1959 se transformă în “Intreprinderea de Industrie Locală Turdeana”, iar în anul 1979, decretul nr.259/1979 consfințea transformarea fabricii de industrie locală în “Fabrica de accesorii şi piese auto Turdeana”  subordonată fabricii de autoturisme Piteşti-Colibaşi. La Turdeana a început fabricarea pieselor pentru autoturismele Dacia, Oltcit şi Aro.
În această perioadă, pe lângă producția pieselor destinate fabricilor de autovehicule, la Turdeana se mai fabricau diverse repere ștanțate, repere din sârmă, piese de schimb auto, produse pentru industria electrotehnică, produse pentru construcții, produse pentru industria lemnului și piese de schimb pentru utilaje agricole. Formula de organizare F.A.P.S. Turdeana s-a păstrat până în anul 1990, când denumirea fabricii se schimbă în “Intreprinderea de piese şi accesorii auto” privatizată conform hotărârii de guvern nr. 1213, din 20 decembrie, 990.
Din anul 2000, Turdeana, preluată de familia Popa, continuă producția de accesorii și piese pentru diverse sectoare industriale.

Obiectul de activitate:
Proiectarea, producerea și comercializarea de autoturisme, subansamble și piese auto pentru autoturisme de teren și oraș, a pieselor de schimb pentru autoturisme, articole de sârmă, produse electrotehnice și confecții metalice
Cod Caen principal: 2932
Capital social: 891.520 lei.
64 % acționar majoritar persoană fizică
36 % acționari subscriși
Suprafața deținută: 46.558 mp.
Suprafața construită: 17.381 mp.
Secții de producție:
- atelier de sculărie propiu.

- atelier mecano-energetic.|

|În anii 1990-2000 sindicatele au avut un rol foarte important pe scena publică. Încă existau fabrici cu mii de angajați, așa că forța celor care vorbeau în numele lor era extraordinară. Nu întâmplător, sindicatele au ajuns să dea României prim-miniștri și miniștri. Un episod grăitor despre locul sindicatlui în acei ani s-a desfășurat la fabrica Turdeana. „Acțiunea poveștii mele a avut loc prin 1998-1999, când eu eram director la Turdeana. Citiți mai multe  aici.|

Comentarii