Concurs „POVEȘTI DE FABRICĂ ÎN FOTOGRAFII”

Câştigătorii concursului "Poveşti de fabrică în fotografii" sunt:

Premiul I: Denisa Moldovan (Colegiul Național Mihai Viteazul Turda

Premiul II: Bogdan Varga (Colegiul Național Mihai Viteazul Turda
 

Premiul III: Paula Ciucalău (Colegiul Național Mihai Viteazul Turda





Juriul a fost format din Ovidiu Cosac, Nicuşor Ţigănilă şi Marta Deleanu, pasionaţi de fotografie şi artişti locali.






REGULAMENTUL CONCURSULUI
„POVEȘTI DE FABRICĂ ÎN FOTOGRAFII”


ART. 1. ORGANIZATORUL CONCURSULUI
a) Organizatorul concursului „Povesti de fabrica in fotografii” (denumit în continuare “Concursul”) este Fundaţia Raţiu pentru Democraţie, cu sediul în Turda, P-ţa 1 Decembrie 1918, nr. 1, denumit în continuare Organizatorul.
b) Concursul se va derula cu respectarea prevederilor cuprinse în prezentul regulament (denumit în cele ce urmează “Regulamentul”). Termenii şi condiţiile prezentului Regulament, aşa cum sunt prezentate mai jos, sunt obligatorii pentru toţi participanţii la concurs.
c) Organizatorul îşi rezervă dreptul de a modifica Regulamentul, aducând la cunoştinţa publicului acest fapt.

ART. 2. SCOPUL CONCURSULUI
Concursul îşi propune, prin activităţi specifice reportajului foto, să-i ajute pe tinerii din Turda să cunoască şi să înţeleagă istoria recentă a Turzii industriale.  

ART. 3. ÎNSCRIEREA ÎN CONCURS
a) Persoanele interesate se pot înscrie în concurs până la data de 25 septembrie 2017, ora 17.00. Există trei variante de înscriere: 
la sediul Fundaţiei Raţiu pentru Democraţie (Piaţa 1 Decembrie, nr. 1, Turda);
prin telefon - 0728 989 079;
trimiţând un email la adresa oana.botezan@ratiucenter.ro.
b) Persoana de contact: Oana Bakos 

ART. 4. DREPTUL DE PARTICIPARE
a) La concurs are dreptul să participe orice tânăr din Turda, cu vârsta cuprinsă între 14 – 26 ani. 
b) Nu pot participa organizatorii şi alte persoane implicate în organizarea şi desfăşurarea concursului. 
c) Participarea la acest concurs este condiţionată de acceptarea integrală şi liber consimţită a prevederilor prezentului Regulament.
d) Dreptul de participare aparţine în exclusivitate persoanei care îndeplineşte condiţiile impuse de Regulament.

ART. 5. TEMATICA ŞI MODUL DE DESFĂŞURARE A CONCURSULUI
a) Tema concursului, aşa cum sugerează şi titlul, este prezentarea fabricilor şi a poveştilor din fabricile turdene. 
b) La concurs sunt invitate să participe persoane care sunt interesate de istoria industrială a oraşului sau sunt pasionate de fotografie. 
c) Participanţii care s-au înscris în concurs vor participa la un tur ghidat în zona industrială a Turzii, tur care va include şi vizitarea efectivă a unor fabrici. În acest tur, dar şi pe cont propriu, tinerii sunt invitaţi să realizeze fotografii sugestive pentru tema concursului: industria turdeană. 
d) Turul ghidat va avea loc în data de 27 septembrie 2017, de la ora 14.30. În cazul unor condiții meteo nefavorabile, de comun acord, data poate fi schimbată.
e) Fotografiile care vor intra în competiţie se vor trimite prin una din cele 3 metode de înscriere, menţionate în articolul 3, în perioada 28 septembrie – 16 octombrie 2017. 
f) Cele mai interesante fotografii vor fi selectate pentru o expoziţie foto, iar 3 dintre ele vor fi premiate. Selectarea fotografiilor va fi făcută de un juriu special constituit.
g) Un participant poate intra în competiţie cu maxim 3 fotografii.
h) Organizatorul va suporta costurile de listare pentru expoziția a maximum 70 de fotografii dintre cele selectate de juriu.

ART. 6. PREMIILE
a) Premiile vor consta în cărţi şi produse de birotică în valoare de 160 lei – locul I, 130 lei – locul II, 100 lei – locul III.
b) Premiile vor fi acordate în cadrul unui eveniment public final, care va avea loc la fosta Fabrică de bere din Turda, în intervalul 28 octombrie - 4 noiembrie 2017.

ART. 7. MODALITĂŢI ADMISE DE POSTPROCESARE A FOTOGRAFIILOR
Fotografiile înscrise în concurs vor putea fi editate pe următoarele coordonate: luminozitate, contrast, saturaţie, nivele de culoare şi crop. Se pot adăuga elemente străine în fotografie sau şterge elemente existente, sunt permise lipirea sau suprapunerea mai multor fotografii. 

ART. 8. DREPTURI DE AUTOR
a) Participantul declară în mod implicit prin înscrierea imaginilor în concurs că este deţinătorul drepturilor de autor asupra acestora şi îşi asumă toate consecinţele legale, în cazul în care se dovedeşte că nu deţine drepturile intelectuale asupra fotografiei. De asemenea, în cazul în care utilizatorul nu este deţinătorul drepturilor de autor asupra fotografiei, acesta nu va primi nici unul din premiile acordate.
b) Odată cu înscrierea fotografiilor în concurs, participanții sunt de acord ca acestea să fie utilizate de organizatori în actiuni care ţin de promovarea şi raportarea proiectului „Poveşti de Fabrică”.

ART. 9. DIVERSE
a) Organizatorul îşi rezervă dreptul de a modifica datele şi durata Concursului şi va face public acest lucru. 
b) Contestaţiile se depun în termen de 3 zile lucrătoare de la data încheierii Concursului la sediul Fundaţiei Raţiu pentru Democraţie.
c) Regulamentul de participare/desfăşurare este disponibil oricărui solicitant la adresa: 
http://povestidefabrica.blogspot.ro/p/concurs.html

Comentarii