Fabrica Electroceramica 2

|Electroceramica 2 Turda (Izocer, Argillon, Lap Insulators)
Inițial, secție a fabricii de izolatori eelctrici Electroceramica, devenită întrerpindere de sine stătătoare după 1990, sub numele de Izocer Turda, apoi privatizată, fabrica, situată pe strada 22 Decembrie 1989, produce izolatori din porțelan, de medie și înaltă etnsiune, sub marca Lapp Insulators, o comapnie din Statele Unite ale Americii. Divizia europeană a grupului american, compania Lapp Insulators GmbH&Co.KG cu sediul în Germania, producător de izolatori din porțelan și compozit pentru liniile de transport al energiei electrice, a cumpărat, în anul 2008, punctele de lucru ale producătorului de izolatori din porțelan de medie și înaltă tensiune Argillon, din Redwitz, Germania, respectiv fabricile de la Jedlina Zdroj (Polonia) și de la Turda (România).
Concernul german Argillon a cumpărat fabrica din Turda în anul 2004. Înaintea preluării, fabrica se numea Izocer și exista pe piață din anul 1991.
Fabrica din Turda produce peste 100 de tipuri de izolatori de înaltă tensiune, are 417 angajați, și a realizat o cifră de afaceri de 12 milioane de euro în anul 2008.|


Comentarii