Fabrica Electroceramica

Situată pe strada Ștefan cel Mare din Turda, fabrica era continuatoarea manufacturii Coral fondată în 1935 care producea articole ceramice de menaj. Electroceramica producea izolatori ceramici pentru liniile electrice de joasă, medie și înaltă tensiune.

În anul 1999 pachetul majoritar de acțiuni al fabricii a fost cumpărat de firma italiană Barberi Rubinetterie Industriali.

|Domnul Moraru era director la Fabrica Electroceramica pe care el a construit-o de la zero.  În perioada 1974-1975 eu lucram la Electroceramica și într-unul din acești ani s-a anunțat că Ceușescu vine în vizită la Cluj, iar în Piața Mihai Viteazul va fi o mare demonstrație. Turda trebuia să contribuie și ea cu un anumit număr de muncitori la marea demonstrație care urma să-l ovaționeze pe Ceaușescu.
Din Turda, muncitorii erau duși în camioane, urcați la grămadă și transportați ca animalele. Țin minte că a fost o perioadă foarte călduroasă, chiar cumplit de caldă. Iar oamenii au fost duși cu două-trei ore înainte de sosirea alaiului de la București. Citiţi mai multe aici.|

        |Industria turdeană se pare că a avut parte de episoade suprarealiste care dau savoare astăzi poveștilor depănate de cei care au trăit din plin acele vremuri. Un asemenea caz este cel al elicopterului realizat la Fabrica Electroceramica Turda. Citiţi mai multe aici.|

Comentarii